poniedziałek, 16 września 2013

Sałatka z tuńczyka z ryżem



Składniki: 
  • 2 torebki ryżu ugotowanego na sypko, ostudzonego
  • pół zielonej i pół czerwonej papryki, umytej, osuszonej, pozbawionej gniazd nasiennych, pokrojonej w kosteczkę
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • puszka kukurydzy
  • 1 średnia cebula, posiekana
  • około 4 łyżek majonezu
  • sól, pieprz
Przygotowanie: 
  • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy, odstawiamy do lodówki na około pół godziny

3 komentarze:

  1. Uwielbiam tą sałatkę :) Mam wszystkie składniki w domu, pewnie na kolacje będzie gotowa ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Znamy, znamy tą sałatke:) Ale ja do mojej dodaje jeszcze czerwoną fasole...

    OdpowiedzUsuń