środa, 18 grudnia 2013

Pstrąg w płatkach migdałów



Składniki: 
  • 2 wypatroszone, oczyszczone z łusek, umyte i osuszone pstrągi
  • mąką do obtoczenia ryb
  • 2-3 łyżki oleju
  • 40g masła
  • 30g płatków migdałów
  • sok z połowy cytryny
  • sól
Przygotowanie: 
  • Ryby nacieramy sola z zewnątrz i w środku
  • Na talerz wysypujemy tyle mąki, by pokrywała całą jego powierzchnię, obtaczamy ryby w mące
  • Rozgrzewamy olej na patelni, smażymy pstrągi około 7 minut z każdej strony, aż się zarumienią
  • Łyżką usuwamy olej z patelni i dodajemy masło i płatki migdałów
  • Kiedy płatki lekko się zarumienią, dodajemy sok z cytryny i przekładamy na talerz, nakładamy płatki migdałów na rybę


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz