piątek, 13 grudnia 2013

Schab pieczony w czosnku i majeranku


Składniki: 
  • kilogram schabu
  • 10 łyżek oleju
  • ocet
  • sól
  • 5 łyżek majeranku
  • 3 ząbki czosnku bardzo drobno posiekane
Przygotowanie: 
  • Schab myjemy i suszymy
  • Nacieramy delikatnie octem
  • Nacieramy solą
  • Resztę składników mieszamy i nacieramy dokładnie mięso
  • Wsadzamy do rękawa do pieczenia, zawiązujemy rękaw i zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na noc w lodówce
  • Pieczemy w piekarniku  z termoobiegiem w 190-200 stopniach przez godzinę, po czym wyłaczamy piekarnik ale schab trzymamy jeszcze w piekarniku przez około pół godziny


1 komentarz:

  1. uwielbiam na ciepło i zimno... :) na święta zrobię obowiązkowo.

    OdpowiedzUsuń