Składniki:
- 0,5kg piersi z kurczaka lub kurczaka bez kości pokrojonego w 2cm kawałki
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka soli
- 100g jogurtu naturalnego (5 łyżek)
- 1 ząbek czosnku
- łyżka startego imbiru
- 0,5 łyżeczki kuminu
- 0,5 łyżeczki garam masala
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki chilli w proszku
Przygotowanie:
- Sól mieszamy z sokiem z cytryny i nacieramy kurczaka, odstawiamy na 0,5h
- Dodajemy resztę składników i nacieramy ponowanie kurczaka, odstawiamy do lodówki na kilka godzin
- Wyjmujemy kurczaka z lodówki, nadziewamy kurczaka na szpadki do szaszłyków i odtswiamy aż ogrzeje się do temperatury pokojowej
- Grillujemy po kilka minut z każdej strony do zarumienienia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz