czwartek, 21 sierpnia 2014

Naleśniki z brzoskwiniami I bitą śmietaną



Składniki:  
  • naleśniki z z tego przepisu, wersja z masłem i cukrem waniliowym
  • 6 śrenich brzoskwiń lub nektarynek
  • 4 łyżki cukru, najlepiej brązowego
  • 2 łyżki masła
  • 250g ziemnej śmietany 30%
Przygotowanie: 
  • Naleśniki po usmażeniu przechowujemy pod przykryciem w ciepłym miejscu
  • Brzoskiwnie lub nektarynki myjemy, osuszamy, pozbawiamy pestki, kroimy na plasterki, posypujemy cukrem i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim brzoswinie
  • Śmietanę ubijamy na sztywno
  • Naleśniki składamy na cztery, nakładamy na nie brzoskwinie.
  • Podajemy z kleksem bitej śmietany


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz