poniedziałek, 20 października 2014

Roladki z torilli z tuńczykiem


Składniki: 
  • 3-4 tortille
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, odsączonego z zalewy
  • pół średnio ostrej papryczki chilli, bardzo drobno pokrojonej, jeśli chcemy by nadzienie było bardziej pikantne dodajemy całą papryczkę
  • pół bardzo drobno pokrojonej czerwonej papryki
  • 3 fileciki anchois
  • 1 cebula
  • łyżka oliwy z oliwek
  • około 2 łyżek majonezu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
Przygotowanie: 
  • Oliwę, cebulę, tuńczyka, natkę i fileciki rozdrabniamy w robocie kuchennym lub kroimy drobno fileciki, cebulę i natkę, a tuńczyka rozdrabniamy dokładnie widelcem
  • Dodajemy paprykę, chilli i  majonez. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy
  • W około 1/4 placka nakładamy 2-3cm pasek nadzienia,ściśle zawijamy, na brzegach smarujemy serkiem
  • Takie roladki zawijamy ścisle i szczelnie w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
  • Kroimy w poprzek w około 1,5-2cm grubości ślimaczki

1 komentarz: