Składniki:
- 3-4 tortille
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, odsączonego z zalewy
- pół średnio ostrej papryczki chilli, bardzo drobno pokrojonej, jeśli chcemy by nadzienie było bardziej pikantne dodajemy całą papryczkę
- pół bardzo drobno pokrojonej czerwonej papryki
- 3 fileciki anchois
- 1 cebula
- łyżka oliwy z oliwek
- około 2 łyżek majonezu
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Oliwę, cebulę, tuńczyka, natkę i fileciki rozdrabniamy w robocie kuchennym lub kroimy drobno fileciki, cebulę i natkę, a tuńczyka rozdrabniamy dokładnie widelcem
- Dodajemy paprykę, chilli i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy
- W około 1/4 placka nakładamy 2-3cm pasek nadzienia,ściśle zawijamy, na brzegach smarujemy serkiem
- Takie roladki zawijamy ścisle i szczelnie w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
- Kroimy w poprzek w około 1,5-2cm grubości ślimaczki
super wygląda no ten tuńczyk mniam
OdpowiedzUsuń