poniedziałek, 17 listopada 2014

Kokosanki




  • 55g cukru
  • 2 białka w temperaturze pokojowej
  • 115g wiórków kokosowych
  • 3 lyżeczki doku z cytryny
  • 2 łyżki roztopionego masła


  • Białka ubijamy na sztywną pianę
  • Dodajemy stopniowo cukier ubijając, po czym ubijamy jeszcze 3 minuty
  • Dodajemy sok z cytyny i mieszamy na niskich obrotach
  • Dodajemy wiórki i masło I mieszamy łyżką 
  • Za pomocą 2 łyżeczek formujemy kopczyki, układamy na blaszce wyłożonej papierem
  • Dwiema łyżkami zamoczonymi w wodzie formujemy piramidki, poprawiamy mokrymi palcami
  • Pieczemy w 150stopniach  z termooniegiem przez 20 minut, aż lekko sie zarumienią

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz