poniedziałek, 24 listopada 2014

Sałatka z krewetek z jogurtowym marie-rose




Składniki:  (2 porcje)
  • 2 duże garście umytej, wysuszonej i porwanej sałaty
  • pół czerwonej papryki, umytej i osuszonej, pozbawionej gniazd nasiennych i pokrojonej w cienkie paski
  • mała cebula pokrojona w kostkę
  • 1/3 ogórka obranego ze skóry, pokrojonego w kostkę
  • pół puszki odsączonej z zalewy kukurydzy
  • garść ugotowanych krewetke koktajlowych (moga być mrożone)
  • marie rose z tego przepisu, z dodatkiem jogurtu naturalnego, zamiast majonezu

Przygotowanie:
  • Przygotowujemy dressing
  • Na sałacie ukladamy warzywa
  • Na wierzchu układamy krewetki
  • Polewamy dressingiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz