Składniki:
- 8 jaj ugotowanych na twardo
- spora cebula, drobno posiekana
- puszka groszku konserwowego, odcedzonego z zalewy
- puszka kukurydzy konserwowej, odcedzonej z zalewy
- 5 ziemniaków ugotowanych w skórach, obranych i pokrojonych w kostkę
- nieduży seler
- 2 pietruszki
- 8 średnich marchewek
- Jabłko-obrane ze skóry i pokrojone w drobną kostkę
- biała część średniego pora, posiekana
- słoik dobrych, kiszonych ogórków
- 300-500ml majonezu
- łyżka musztardy
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, marchewkę i pieruszkę kroimy na 3-4cm kawałki, a seler dzielimy na kilka części
- Warzywa zalewamy zimną wodą, lekko solimy i gotujemy aż będą miękkie, ale nie rozgotowane, studzimy, kroimy w drobna kostkę
- Jaja studzimy, obieramy ze skorupek, drobno siekamy
- Ziemniaki studzimy, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę
- Wszystkie składnaiki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem
- Dodajemy majonez i mieszamy
- Ostawiamy do przegryzienia na minimum godzinę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz